Blog

De meest gemaakte fouten bij camera beveiliging om te voorkomen

Een extra stap om ervoor te zorgen dat je je woning of pand beveiligd is door middel van camera beveiliging. Dit is een perfect idee om te zorgen dat eventuele daders extra snel worden opgepakt of zelfs om mogelijke inbraken en criminele activiteiten te voorkomen. Het is zeker de investering waard. Echter zijn er een paar veelgemaakte fouten die gemakkelijk voorkomen kunnen worden.

Ga voor kwaliteit 

Als je wel eens naar het tv-programma opsporing gezocht hebt gekeken dan herken je het fenomeen van een slechte beveiligingscamera vast wel. Vaak zul je dan ook zeker wel eens hebben gedacht, hoe kun je in vredesnaam nou iemand herkennen als er zulke ongelofelijk slechte camera beelden van zijn gemaakt?! Jammer genoeg zijn er vandaag de dag nog ongelofelijk veel ondernemers en eigenaren die camerabeveiliging hebben hangen van een slechte kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat het lastig gaat worden om de daders te herkennen en vervolgens te kunnen oppakken. Zelfs grote bedrijven en banken hebben nog wel eens camera’s met slecht beeld kwaliteit. De kwaliteit van de beelden op de camera’s wordt aangegeven in Megapixels of Tv-lijnen. De term megapixels komt wel eens vaker voor als het gaat om mobiele telefoons en foto of videocamera’s. De term TVL of dus Tv-lijnen wordt vaker gebruikt voor analoge camera’s. Vandaag de dag in het digitale tijdperk wordt er dus wel afgeraden om gebruik te maken van deze analoge camera’s, de techniek is namelijk al redelijk verouderd. Ga dus voor een camera met minimaal 2 megapixels. 

Slecht nachtzicht 

Het zal je misschien niet verbazen, maar over het algemeen worden de meeste inbraken gepleegd bij schemer of in het donker. Uit cijfers van verschillende onderzoeken is zelfs gebleken dat dat geld voor ongeveer 70% van alle inbraken. Redenen genoeg om dus goed te kijken  naar het nachtzicht van de camera. Zo is het van belang om naast het kiezen van een camera met voldoende pixels ook de moeite waard om te zoeken naar camera’s met sterke infrarood functies. Camera’s die dit namelijk niet hebben zorgen ervoor dat tijdens de schemer het beeld zo slecht wordt dat daders vaak niet te herkennen zijn en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hang de camera’s met goede infra rood functies ook op tactische plekken om het zicht op eventuele daders te verbeteren zodat de pakkans als maar vergroot wordt. 

Laat een antwoord achter