Blog

Greenwheels: auto kunnen rijden maar ook flexibel blijven

Waar veel mensen een auto voor de deur hebben staan, is het ook steeds populairder om te verlangen naar het gebruik maken van een auto zonder dat je vast zit aan de verantwoordelijkheden die een eigen auto met zich meebrengt. Greenwheels is een bedrijf dat streeft naar een beter leefbare stad door deelauto’s te introduceren. Na de voordelen hiervan gelezen te hebben, wil je waarschijnlijk niet anders!

Het afsluiten van een abonnement

Bij Greenwheels heb je de keuze om een auto abonnement af te sluiten maar het is geen vereiste om gebruik te maken van de auto die je nodig hebt. Je kunt dit afstemmen op hoeveel je de auto van plan bent te gebruiken. Dus heb je maar heel af en toe een auto nodig? Dan kies je niet voor het afsluiten van een abonnement, maar betaal je per kilometers. Dat doe je overigens sowieso, echter worden deze ritjes minder duur als je ook een bedrag per maand betaalt. Moet je twee keer in de week ergens heen? Dan is het verstandig om een abonnement af te sluiten van tien euro per maand, in dat geval ben je vier euro per uur kwijt voor de auto, en het laatste is de auto drie euro per uur als je 25 euro per maand betaalt. Dit is allemaal afhankelijk van hoe vaak je de auto wilt gebruiken, al is de kans groot dat je voor dat geld waarschijnlijk ook wat vaker de auto pakt.

Dichtbij

Een deelauto, de eerste vraag die bij mensen op komt gaat vaak over de bereikbaarheid van de auto zelf. Hoe lang doe je erover om bij de desbetreffende auto aan te komen en dus hoe lang duurt het voordat je de weg op kan. Gelukkig staan er overal wel auto’s van Greenwheels, met name op stations, bijvoorbeeld auto huren Den Haag. Dat betekent dat je makkelijk van plek naar plek kan zonder dat je heel veel tijd verliest. Dit is vooral een kwestie van gewenning. Je zet de auto terug op dezelfde parkeerplaats maar betaalt hier geen geld voor, de auto staat in een parkeervrije zone, dus daar heb je geen zorgen over.

Ecologische voetafdruk

De missie van Greenwheels is om de stad leefbaarder te maken, vrijer van de hoeveelheid auto’s en dus minder uitstoot in de stad. Dus wanneer je kiest om gebruik te maken van Greenwheels, help je ook je eigen ecologische voetafdruk.

Portemonnee

Is een deelauto niet duur? In dit geval absoluut niet, het is juist voordeliger dan het hebben van een eigen auto. Dit heeft te maken met alle extra kosten die Greenwheels al voor je heeft geregeld als je in de auto stapt. Zoals wegenbelasting, maar ook de verzekering.

Laat een antwoord achter