eventlocatie
Blog

Reizen naar de leukste (evenementen)locaties!

Bij Freedom Travel hebben het regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daar zijn we per slot van rekening vrij in. Vandaag staat in de spotlight: evenementenlocaties. Hoe vind je de juiste voor jouw event? Online zijn er een hoop middelen om locaties te kunnen bezichtigen.

Er zijn echter een paar dingen om rekening mee te houden wanneer je gaat zoeken naar een leuke locatie voor jouw event. Of het nu een meeting, een trouwfeest, of iets heel anders is: het kan je helpen om met de punten in dit blog artikel rekening te houden. Dus hopelijk kun je er mee uit de voeten!

Bereikbaarheid en capaciteit

Je kan de aller, aller gaafste locatie ooit hebben gevonden. Maar als de bereikbaarheid niet helemaal top is, dan kun je fluiten naar de opkomst. Onthoud dat een hoop mensen (zeer waarschijnlijk) naar jouw event zullen komen met het openbaar vervoer, of met de fiets. Een nabijgelegen trein-, bus-, of tramstation is dus wel zo aangenaam voor jouw bezoekers. Die moeten de locatie per slot van rekening wel eenvoudig kunnen bereiken.

Ook de capaciteit is niet onbelangrijk. Een eventlocatie kan mooi zijn, maar als niet al jouw gasten er in passen… Dan wordt het een drama!

Bedenk ook of jouw eventlocatie rolstoel- en handicap vriendelijk is. Dat geldt zowel voor de toegankelijkheid, als de sanitaire faciliteiten.

Let op deze dingen bij de eventlocatie

Het lijkt vanzelfsprekend om tafels, stoelen en ander meubilair te gebruiken die bij de locatie aanwezig zijn. Dit is echter niet altijd het geval! Bij sommige verhuurders zal je extra moeten betalen om gebruik te maken van de tafels en stoelen. Hetzelfde geldt voor geluidsapparatuur en andere techniek. Vraag altijd aan de zaalverhuur of je deze dingen mag gebruiken. Zo voorkom je nare verrassingen achteraf.

Event in de zomer, of in de winter? Let er dan goed op dat er wel airconditioning of verwarming aanwezig is. Er zijn behoorlijk wat locaties (bijvoorbeeld oudere pakhuizen) waar deze niet aanwezig zijn.

Het vinden van de perfecte locatie

Een goede evenementenlocatie is aan het einde van de dag niet zo makkelijk gevonden. Zeker niet als je rekening wenst te houden met de bovengenoemde punten. Gelukkig is er een makkelijke oplossing, waardoor je heel gericht kunt zoeken naar locaties: MeetingReview.com. Een kennis heeft de tools van MeetingReview.com enige tijd terug gebruikt om een geschikte zaalverhuur te vinden en raadde mij de tool ook aan. Erg gemakkelijk in gebruik en ook nog eens goede service.

 

Laat een antwoord achter