Blog

Een jaar reizen tijdens je studie

Het is tegenwoordig heel normaal voor jonge mensen om tijdens of na de studie te gaan reizen. Zelf heb ik dit ook gedaan. Ik deed het niet na mijn studie maar tijdens mijn studie. Nadat ik klaar was met mijn bachelor wist ik een tijd niet wat voor master ik wilde gaan doen. Ik had tijdens mijn bachelor ook via een bijbaan veel geld opgespaard. Daarom besloot ik een tussenjaar te nemen en te gaan reizen. Wanneer je een jaar wilt gaan reizen voor een langere periode is het belangrijk om goed voorbereid weg te gaan. Je gaat natuurlijk reizen voor een langere periode en je wilt niet plotseling naar huis moeten omdat er een probleem is ontstaan.

Waar naartoe

Wanneer je een half jaar of een jaar gaat reizen is de eerste keuze die je moet maken in welk werelddeel je gaat reizen. Natuurlijk is het heel goed mogelijk om in een jaar de hele wereld over te reizen maar dit is duurder qua vluchten en je zult ook sneller moeten doorreizen. Je kunt er ook voor kiezen om te focussen op een werelddeel en daar rustiger te reizen. Een hele populaire bestemming om te gaan reizen is Australië. Dit is een goed idee omdat je kunt gaan werken in Australië om je reis te bekostigen. Het is namelijk mogelijk om in Australië te werken als je onder de dertig bent. Je kunt op deze manier ervoor zorgen dat je reis niet teveel geld kost.

Het mooie aan Australië is dat het een fantastische uitvalsbasis is om van daaruit naar Zuidoost-Azié te reizen. Deze landen hebben natuurlijk een prachtige Aziatische cultuur en je kunt er ook nog eens goedkoop leven. Een populaire bestemming is bijvoorbeeld Bali in Indonesië. Hier heb je ook nog eens fantastische golven als je wilt gaan surfen.

Eenzaamheid

Wanneer je een langere periode weg van huis bent dan is het heel goed mogelijk dat je waarschijnlijk heimwee zult hebben. Tijdens je reis zul je veel nieuwe mensen ontmoeten en vriendschappen creëren. Maar de meeste van deze vriendschappen zullen slechts tijdelijk zijn aangezien mensen weer andere kanten op reizen. Gelukkig kun je tegenwoordig makkelijk contact houden met vrienden en familie thuis via videobellen. Het is ook leuk om deze vrienden en familie wat lokale souvenirs te sturen. Je kunt dit makkelijk en veilig doen door gebruik te maken van luchtkussen enveloppen. Op deze manier laat je ze weten dat je aan ze denkt tijdens je jaar reizen.

Geef een reactie