kalender
Blog

Werk jij liever parttime of toch fulltime?

Tegenwoordig zijn er steeds minder mensen die er voor kiezen om fulltime te werken. De 40-urige werkweek is voor de meesten iets teveel van het goede geworden. Het is echter niet zo gek dat mensen minder tijd op het werk willen doorbrengen. Iemand die een volle werkweek heeft, heeft nadien niet veel tijd meer over om van en nog wat te doen. Vermoeidheid, isolement en een depressie zijn voor sommige mensen het gevolg van een volgeplande week. In deze blog lees je wat de voordelen en nadelen zijn van zowel fulltime als parttime werken.

Kies wat bij je past

Als je een baan hebt gevonden is dat fijn. Je hebt een inkomsten bron en als je het leuk vindt ook meteen een fijne bezigheid. Hoeveel uur je per week aan dat werk gaat besteden is afhankelijk van jouw situatie. Wat in de één zijn of haar leven past, past niet per definitie in het leven van een ander. Maak daarom alleen keuzes op basis van de voordelen die voor jou gelden en niet de algemene voordelen. Overweeg bij het vinden van een baan daarom goed hoeveel uren werken bij jou passen.

Fulltime aan het werk

Wie fulltime werkt is er van maandag tot en met vrijdag van ’s ochtends vroeg tot in de namiddag. Je hebt altijd wel werk te doen en het lijkt niet op te houden. Het weekend is het enige moment van de week dat je kunt inzetten voor ontspanning. Als je niet al te ver van het werk af woont kun je doordeweeks na het werk nog iets doen. Doordat je weinig reistijd hebt, kun je na het werk ook nog van alles doen. wie ver woont zal al snel merken dat doordeweekse activiteiten van je slaapuren af gaan. Het grote voordeel is wel dat je per maan een aantal honderden euro’s meer hebt.

Parttime gaan werken

Een of meer extra vrije dagen doordeweeks maken het werk dragelijk. Je houdt genoeg tijd over voor dingen die compleet los staan van je werk en bent minder moe. Als je dichtbij woont bespaar je zelfs nog meer tijd. Een e-bike leasen kan je helpen als je ver woont. Je moet je werk wel binnen minder uren zien af te ronden. Veel mensen vinden dat een van de weinige nadelen van parttime werken. Je hebt als parttimer meer tijd voor je sociale leven, maar je verdient wel minder. In veel gevallen is dat zonde, want vaak doe je ongeveer evenveel als iemand die fulltime werkt.

Geef een reactie