Blog

Herinnering aan mijn boerderij tijd

Vroeger toen ik kind was speelde ik veel buiten. In de zomer was ik altijd buiten te vinden en moest ik naar huis toen de lantaarnpalen aan gingen. Dat was altijd de regel, voor het donker thuis. Zo moesten de meeste vrienden ook rond deze tijd thuis zijn. In de winter was dat eerder, in de zomer later. Wanneer ik in de winter veel eerder thuis moest zijn ging ik wel verder spelen natuurlijk. Ik kan het mij nog zo goed herinneren. Mijn lievelingsspeelgoed was toch echt mijn speelgoed boerderij van Schleich farm world. Dit is speelgoed in de vorm van boerderij dieren en boerderijen. Vroeger waren ze heel populaire. Hopelijk wordt er nog veel mee gespeeld, en niet alleen op een scherm gekeken.

Mijn boerderij paarden

Mijn lievelings was altijd de schleich paarden. Nog steeds houd ik veel van paarden. Ik vind het mooie dieren, en ze hebben allemaal hun eigen karakter. De ene is wat koppig, de ander juist heel speels. Ze kunnen hard werken maar maken volgens mij ook graag plezier. Het zijn ook kudde dieren waardoor ze het niet lang uithouden in hun eentje. Het speelgoed wat ik had was ook net echt. De proporties klopte precies, ook van de stallen. Daar paste de paarden precies goed in. Wij hadden thuis een apart speel hoekje. Een hoekje ingericht voor de mijn zus en mij om samen te spelen. Wij konden samen uren in het speelhoekje fantaseren, alsof wij zelf op een boerderij woonde. Samen hadden we de leukste ideeën, we organiseerde paarden racen, gingen samen te werk om de stallen uit te mesten en waste onze paarden. Het was wel meer mijn ding dan dat van mijn zus. Maar ze deed altijd leuk mee.

Wat nu met het speelgoed?

Met verjaardagen werd mijn collectie telkens uitgebreid. Op een gegeven moment had ik twee dozen vol met boerderij speelgoed. Helaas groei je er ook weer overheen. Gelukkig heb ik nog alle leuke herinneringen met mijn zus, en het speelgoed. Het speelgoed is nog steeds in goede kwaliteit, dus heb ik besloten om iemand anders er blij mee te maken. Mijn zus herinnerde zich de goede momenten ook, daarom heb ik besloten om het door te geven aan haar en haar kinderen. Haar dochtertje is ongeveer net zo oud als ik toen.

Toen ik dit besloten had kwam ik langs met mijn dozen. Eerst moest mijn nichtje even wennen. Nu speelt ze er bijna elke avond mee. Dat is het mooie aan dit speelgoed, je kunt het doorgeven en het blijft even leuk.

Stiekem kom ik wat vaker langs om even met mijn nichtje boerderijtje te spelen.

Laat een antwoord achter