Griekenland
Blog

Griekenland rondreis: in vrijheid toeren

Weet je wat pas echte vrijheid is als je op reis gaat? Een eigen rondreis maken. Zelf gaan ontdekken waar je de leuke cafétjes vindt of welke weg je nou moet nemen. Op dit soort reizen gaan is het meest vrije gevoel dat er bestaat. In deze blog wil ik je een rondreis laten zien die je vervolgens zelf kunt gaan maken in het mooie Griekenland. Voel je vrij om stukken over te slaan of stukken toe te voegen aan de reis. Laat het een leidraad zijn voor je vrijheid in Griekenland.

Beginnen in Athene

Athene is een knusse stad. Je vlucht zal er ook landen, dus je kunt goed vanaf hier starten met je reis door Griekenland. Bezoek de Akropolis boven de stad, en wandel langs alle marktjes. Pas op, er zijn in Athene veel proppers voor restaurants! Als je hier een paar dagen hebt rondgestruind heb je het wel gezien, en kun je een auto gaan huren voor je rondreis.

Het vasteland van Griekenland

Nu is het tijd om al die prachtige plekken aan te gaan doen met allerlei tempels uit de Klassieke Oudheid. Je kunt rijden naar Delfi, waar het orakel zo’n vijfhonderd jaar voor Christus zegevierde. De tempels liggen schuin op de berg, dus wees voorbereid op een klim. Daarna kun je Olympia bezoeken, de oorsprong van de Olympische Spelen. Tegen deze tijd heb je genoeg dingen in het binnenland van Griekenland gegaan en is het tijd om naar de kust te gaan. Reis verder naar Pylos, een leuk kustplaatsje. Ook Nafplion is zo’n zelfde leuk kustplaatsje. Deze plaatsjes zijn minder cultureel dan bijvoorbeeld Delfi, maar ze zijn ontzettend schattig en zeker het bezoeken waard. Dit soort kustplaatjes zijn eigenlijk de ansichtkaarten van Griekenland.

Eiland leven

Als laatste onderdeel van je rondreis in Griekenland kun je de leuke eilandjes gaan bezoeken. Je kunt met een boot eigenlijk overal wel naartoe. Het leuke van Griekenland is dat er heel veel onbewoonde eilandjes zijn, waar je heel makkeljk naartoe kunt varen. Het grootste en bekendste eiland is Kreta, maar je kunt ook naar Kefalonia of andere eilanden gaan. Je bent volledig vrij om te gaan en staan waar je wil. Je kunt ook bepaalde pontjes nemen, bijvoorbeeld van Pireus naar Naxos. Ook Santorini is het bezoeken waard, dat is een vulkanisch eiland. Heb ik je al warm gemaakt voor een bezoek aan Griekenland? Griekenland is prachtig en heel erg leuk om zelf door rond te reizen.

Geef een reactie