Lang weekend weg
Blog

3 Dingen die je kunt doen als je vrije dagen moet opnemen

Veel mensen gaan geregeld even er tussen uit en nemen dan dus vrije uren op van het werk. Niet iedereen heeft een volgeplande agenda met leuke dingen die er aan staan te komen. In dat geval blijven er uren over die je nog voor het einde van het jaar moet opnemen. Bij de meeste werkgevers is het namelijk niet mogelijk om meer dan een bepaald aantal vrije uren mee te nemen naar het volgende jaar. Ben jij iemand die nog een hoop uren vrij moet nemen voor het einde van het jaar> Wij geven je graag wat ideeën om ze goed in te vullen met leuke dingen. 

Ga er tussenuit

Het hangt natuurlijk van het aantal vrije uren dat je hebt af of je een echte vakantie kunt nemen of gewoon een lang weekend weg kunt. Als je een week hebt is het misschien een idee om van al je verdiende geld (je hebt immers hard gewerkt) nog een vakantie kunt boeken. Vooral in het laatste deel van het jaar is het wel lekker om even uit het koude Nederland te vertrekken. Veel landen in Europa zijn nu al wat kouder, maar wellicht kun je nog een plek vinden dat er niet al te ver van ligt. Heb je nog maar twee of drie dagen vrij dan is het beter om een kijkje te nemen om voordeeluitjes.nl voor een lang weekend weg. De kans is groot dat je daar een leuke plek kunt vinden om je extra lange weekend weg te gaan. Wat je opties ook zijn wat uren betreft, er tussenuit gaan is altijd een goed idee. 

Kleine uitstapjes

Wil je niet per se weg van huis omdat je bijvoorbeeld kinderen hebt dan zijn kleine uitstapjes leuk. Je kunt overdag op de momenten die je normaal op het werk doorbrengt heel veel doen. Bezoek een museum of breng een bezoekje aan onze buurlanden. In deze periode van het jaar zijn er een hoop leuke kerstmarkten die je kunt bezoeken. Lunchen met bekenden is ook altijd een goed idee om weer even bij te praten. De kleine uitstapjes zijn heerlijk als je er normaal geen tijd voor hebt. 

Gebruik je tijd praktisch

Heb je normaal geen tijd om het huis goed onder handen te nemen? Nu kun je er een hele dag voor inplannen om alle hoeken en gaten goed te poetsen. Ook als je auto naar de garage moet, je moeder een bezoekje verdient of als je een uitgebreide maaltijd wil klaarmaken kun je dat nu doen. Hard werken is goed, maar zorg er wel voor dat je af en toe even geniet. Wanneer neem jij een vrije dag op?

Geef een reactie