Blog

Wat neem je mee in je backpack?

Je hebt er voor gekozen om deze zomervakantie op avontuur te gaan met je backpack, wat leuk! Waarschijnlijk heb je al een leuke locatie gevonden, zo niet dan zijn er voldoende leuke blogs te vinden ter inspiratie. Zo ben ik zelf gaan backpacken in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Waar ik het meeste moeite mee had tijdens de eerste reizen was het beslissen wat ik wel en niet in mijn rugzak deed. Je wilt namelijk allerlei dingen meenemen, maar je rugzak heeft maar een beperkte inhoud. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuzes maakt als het gaat om de inhoud van je rugzak zodat jij vrij kan reizen. In deze blog zal ik jullie mijn tips geven over wat je wel en niet in je backpack moet stoppen als je een langere periode gaat backpacken.

Kleding voor twee weken

Als je een langere tijd wilt gaan backpacken ontkom je er niet aan om af en toe je kleding te moeten wassen tijdens je reis. Het is namelijk niet mogelijk om kleding mee te nemen voor meerdere maanden. Mijn gouden regel is dan ook: Neem kleding mee voor een vakantie van twee weken! Dit is voor mij de perfecte verhouding tussen het aantal keer dat je moet wassen en de ruimte die het in je rugzak nodig heeft. Een andere tip met betrekking tot kleding is: Kies kleding die lekker zit! Zo neem ik bijvoorbeeld altijd met Bjorn Borg boxers mee, zodat ik altijd comfortabel kan zitten.

Waar ga je heen?

Om te kiezen wat je in je backpack wilt stoppen moet je natuurlijk weten waar je heen gaat. Waarschijnlijk zal je het land wel weten, maar het is ook belangrijk dat je weet welke plekken in het land je gaat bezoeken en wat het weer is op die plekken. Zo is een vriend van mij naar Peru vertrokken in de veronderstelling dat het daar heel warm is in de zomer. Dat was ook zo, maar als je verschillende plekken gaat bezoeken op grote hoogte kan het er redelijk koud zijn. Mijn vriend had geen warme truien bij zich en had het dus koud de eerste dag op hoogte. Gelukkig kan je in elk land een leuke trui scoren dus maak je niet druk.

Heb je het nodig?

Toen ik ben gaan backpacken met mijn vriendin in Thailand nam zij vier verschillende soorten zonnebrandcrème mee. Factor 10, 20, 30 en 50, ik kan je vertellen dat het geen pretje is om al die flessen zonnebrandcrème te dragen de hele vakantie. Thailand was mijn eerste backpack vakantie en ik had dan ook nog niet zoveel ervaring. Ik zou nu maar één flesje zonnebrand meenemen en als die op is een nieuwe kopen.

Laat een antwoord achter