vakantie
Blog

3 handige tips voor iedere vakantie

Misschien staat je hoofd er nog helemaal niet naar, misschien ben je er al druk mee bezig: de vakantie. Ondanks dat we eigenlijk nog redelijk vroeg in het jaar zijn, moet je langzaam maar zeker alvast denken aan plannen voor de zomer. Wil je bijvoorbeeld er wel tussenuit of sla je dit jaar over? Aangezien het alweer de tijd is om een vakantie te boeken, vond ik het een uitstekend idee nu gelijk al wat tips te geven. Deze handige tips kun je werkelijk voor iedere vakantie, stedentrip of kampeertrip gebruiken. Op basis van jarenlange ervaring en een beetje logisch nadenken heb ik de volgende 3 tips opgesteld. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Tip 1. Boeken op het perfecte moment

De eerste obstakel is het moment dat je de vakantie gaat boeken. Er zijn verschillende theorieën te vinden op internet. Zo zou het goedkoper zijn om op een dinsdag vliegtickets te bestellen, omdat er dan minder mensen online zijn. Ik weet niet in hoeverre die theorieën berusten op de waarheid, maar zelf heb ik wel het een en ander gemerkt. Zo ben ik zelf een fan van vroeg boeken. Een last-minute deal klinkt altijd ideaal, maar dan moet je er wel bovenop zitten. Dat is gewoon niet mijn ding. Daarnaast doe ik in het weekend op mijn gemak onderzoek, maar boek ik de vakantie pas op een doordeweekse dag. Een dinsdag of donderdag het liefste. Ik heb namelijk een vermoeden dat de prijzen dan inderdaad lager zijn. Of dat echt waar is, weet ik niet alleen niet zeker.

Tip 2. Keuze van het land en je budget

In een ideale wereld boek je de beste vakantie naar het land dat je nog graag wil bezoeken. De realiteit is echter vaak anders. Regelmatig heb je wel een ideale zonvakantie voor ogen, maar dan blijkt dit niet in lijn te staan met jouw budget. Soms moet je daarom compromissen sluiten. Kies er bijvoorbeeld voor om die een all-inclusive vakantie in een goedkoper land te boeken. Wil je toch per se naar dat ene land? Pas dan eventueel de specificaties aan. De all-inclusive moet anders maar even op zich laten wachten. Natuurlijk hoef je niet altijd compromissen te stellen. Ik wil je alleen waarschuwen dat je wel een realistisch beeld moet houden. Bovendien kun je bij de juiste aanbieders ook voor een zeer gunstige prijs een perfecte vakantie boeken.

Tip 3. Tot bepaalde hoogte goed voorbereid

Tot slot wil ik je nog meegeven dat een goede voorbereiding ook het verschil kan maken. Zo zijn veel van mijn geweldige Freedom Travels deels voorbereid. Daarmee bedoel ik dat ik wat handige apps had geïnstalleerd en altijd iets van een gidsboekje of kaart bij me had. Wat je zeker niet moet doen, is alles tot in detail plannen. Een vakantie kan juist erg leuk zijn, omdat je onverwachte momenten mee maakt. Daarom is mijn laatste tip om je vakantie tot een bepaalde hoogte goed voor te bereiden.

Geef een reactie