Vietnam
Blog

De wereld heeft veel te bieden

Gelukkig is de zomer weer aangebroken. Voor de gemiddelde Nederlander houdt dat in dat de zon weer lekker aan het schijnen is. Helaas kan er ook te veel zon zijn en dat zien we de komende week aankomen. Er wordt je met de verschillende weercodes (oranje en rood vooral) om de oren geslagen.
Een tijd lang was het een trend om in eigen land te verblijven tijdens de zomer. Dit was volgens mij vooral het geval tijdens de jaren waarin mensen wat krapper bij kas zaten. Op de vraag of iemand op vakantie ging was het antwoord dan dat ze in Nederland bleven. ‘Even weg in eigen land’ of ‘Nederland heeft ook hele mooie plekken’.

De wijde wereld in

Natuurlijk is Nederland een heel mooi land om in te verblijven maar veel nieuwe culturen ga je er niet ontdekken waarschijnlijk. Daarnaast heeft is Nederland nou niet echt het schoolvoorbeeld van een stabiel weerbeeld. En dat is helemaal niet erg maar soms wil je gewoon weten wat er buiten onze landsgrenzen is.
Als je nog nooit buiten Nederland op vakantie bent geweest is het misschien leuk om met een Europees land te beginnen. Veel mensen kiezen dan ook vaak voor een vakantie naar Frankrijk of Duitsland. Het is goed te bereizen met je eigen vervoer en als het je niet bevalt ben je binnen een of twee dagen weer terug. Toch heb je op zo’n vakantie echt het gevoel dat je je in een andere wereld begeeft. Soms kan dat alleen al zijn omdat je de taal nauwelijks kan volgen of omdat de supermarkt helemaal anders is ingedeeld en niet de producten heeft die je zelf thuis zou kiezen.

Avonturiers

Dan heb je ook nog de avontuurlijke reizigers onder ons die het niet bij Europa willen houden. Zij gaan graag op ontdekking buiten ons continent. Ook hierin zijn weer gradaties. Je hebt mensen die naar Canada of Australië gaan. Dit zijn natuurlijk hele westerse landen waar je je prima zult redden en misschien soms niet eens in de gaten hebt dat je zo ver weg bent van huis (op de natuur na dan). Ook zijn er mensen die voor bijvoorbeeld een rondreis Vietnam kiezen. Dit is een al wat avontuurlijker stap omdat het echt Oosters is. Toch zijn al veel mensen hen voorgegaan en is het een backpack land bij uitstek.

Vraag jezelf eens af waar jij naartoe zou gaan als geld geen rol zou spelen. Waar zou je dan naartoe gaan?

Geef een reactie