Blog

Haarproblemen verleden tijd met een professionele haartransplantatie

Man of vrouw, jong of oud, iedereen heeft wel een punt in hun leven waar ze haarproblemen tegenkomen. Dit is ontzettend vervelend. In sommige gevallen is het eenvoudig verholpen, maar sommige gevallen kosten ook wat meer werk. Het goede nieuws is dat er eigenlijk altijd wel wat aan te doen valt! Als jij dus wel eens last hebt van haarproblemen, lees dan snel hieronder verder.

Welke haarproblemen zijn er allemaal?

Er zijn natuurlijk verschillende haarproblemen, en ook verschillende gradaties van hoe erg een probleem is. Het meest voorkomende probleem is dunner wordend haar of haaruitval. Bij mannen komt haaruitval vaker voor dan bij vrouwen, maar iedereen kan kaal worden of vergrootte inhammen krijgen. Wat dunner haar of haaruitval op een plekje is natuurlijk minder erg dan volledig kaal worden. Maar er is ook de ziekte alopecia, waar je naast hoofdhaar ook de rest van je lichaamshaar kan verliezen. 

Wat zijn oplossingen tegen aanhoudende haarproblemen?

Haarproblemen die niet genetisch of medisch zijn, kunnen vaak voorkomen worden door een gezonde leefstijl. Stress zorgt voor (vroegtijdig) haaruitval. Daarnaast kan een ongezond dieet (denk aan ongezond eten of te weinig eten) leiden tot haaruitval. Een gezond dieet in combinatie met veel beweging kan dit soort verschijnselen verminderen. Er zijn ook shampoo’s speciaal ontwikkeld om dunner wordend haar tegen te gaan. In hoeverre deze echt werken ligt per persoon verschillend. Tot slot is er dan nog de haartransplantatie. Bij een haartransplantatie wordt kaalheid bestreden door haarzakjes te plaatsen op de plek van de kaalheid (hoofd, wenkbrauw, baard, etc.). Een haartransplantatie komt het meest voor bij kalende mannen.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Haartransplantatie, of ook wel haarimplantatie, is een process waarbij haarzakjes in de vorm van ‘grafts’ in de huid worden geplaatst. Deze grafts bestaan uit enkele haarzakjes. De haarzakjes komen van uw eigen lichaam vandaan. Vaak wordt wat haar verplaatst. Op een plek op uw hoofd waar nog veel haarzakjes zijn worden er wat weggehaald en geïmplementeerd op de kalende plekken. Deze donor gebieden kunnen ook van elders van uw lichaam komen bij volledige kaalheid. 

Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie?

Het grootste voordeel van een haartransplantatie is dat u een blijvende oplossing hebt gevonden voor kalende plekken. Na een haarimplantatie en het groeien van deze stukken haar heeft u uw beharing weer terug en hebt u er geen omkijken meer naar. Daarnaast bent u af van het gedoe van elke keer nieuwe, “veelbelovende” shampoo’s kopen die vervolgens niet werken maar wel erg duur zijn. Tot slot geeft een oplossing voor kale plekken veel meer zelfvertrouwen, wat natuurlijk helemaal fijn is!
 

Laat een antwoord achter