Blog

Reis door Australië en Nieuw-Zeeland

Zoals jullie weten ben ik al eens op vakantie geweest naar Azië. Deze reis heb afgesloten met een relatief kort verblijf (3 weken) op Australië en Nieuw Zeeland. Omdat ik dit in mijn blog over Azië nog niet had vermeld, heb ik besloten een aparte blog te schrijven over mijn 3 weken in beide landen waarin ik vertel over mijn activiteiten en alle bezienswaardigheden die ik heb mogen bekijken.  

Sri Lanka

Laten we beginnen bij mijn laatste bestemming in Azië: Sri Lanka. Dit land is echt perfect om een ontspannen en inspirerende reis te maken, zowel in je eentje als met een groep backpackers of zelfs jouw eigen gezin.

Behalve de spectaculair mooie natuur in dit land vond ik één van de meest indrukwekkende dingen in Sri Lanka, de sporen die de burgeroorlog had achtergelaten. Zoals jullie misschien wel weten is het land de afgelopen 25 jaar geteisterd door een burgeroorlog. Deze heeft flink huisgehouden, maar hier merk je niks meer van bij de plaatselijke bevolking. Alleen op sommige plekken kon je sporen van ravage of problematiek terugvinden.

Op mijn laatste dag in Azië heb ik een backpacker ontmoet die toevallig net uit Nieuw Zeeland kwam. Hij heeft mij een aantal tips gegeven van plekken die ik echt moest bezoeken. Lees verder voor meer avontuur!

Australië

Vanuit Sri Lanka kon ik gelukkig een directe vlucht pakken naar Brisbane. Iets wat namelijk hoog op mijn lijstje van bezienswaardigheden Australië stond, waren de Whitsunday Eilanden. Uiteraard heb ik terwijl ik in Brisbane verbleef ook even de Gold- en Sunshine Coast bezocht. Hier kan je prachtig surfen en genieten van mooie stranden.

Na mijn 1 weeks verblijf in Australië was het alweer tijd voor mij om door te vliegen naar de laatste stop van mijn lange reis: namelijk Nieuw Zeeland.

Nieuw-Zeeland

Ik vloog op Auckland. Dit heb ik bewust gedaan omdat je vanuit Auckland, wat het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland is, heel goed naar beneden kan reizen. Zo heb ik in 2 weken in vogelvlucht heel Nieuw Zeeland bekeken. Ik ga jullie nu vertellen over de mooiste bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland die ik met mijn eigen ogen heb mogen aanschouwen!

Laten we beginnen met Auckland zelf! Het wordt ook wel The City of Sails genoemd door de grote hoeveelheid zeilschepen die de haven van Auckland heeft. Behalve een leuke stad, is er in de buurt van Auckland een vulkaan die Mount Eden of Maungawhau genoemd wordt. In de omgeving van de vulkaan kan je prachtig hiken en verkennen.

Vervolgens ben ik voor één dag verder omhoog gereisd naar The Bay of Islands. Hier vind je een enorme hoeveelheid aan prachtige baaien met witte stranden, mooie groene vlaktes en rotsformaties. Natuurlijk kwam ik net uit Azië, dus ik was al wel gewend om mooie baaitjes te zien, maar dit was echt helemaal niks vergeleken met wat ik hiervoor had mogen aanschouwen.

Na het noordelijkste puntje van het noordelijke eiland te hebben verkend heb ik besloten om naar Wellington te reizen. Hier kon ik met de boot oversteken naar het zuidelijke eiland. In plaats van verder naar het zuiden te reizen, heb ik besloten om voor een langere tijd in het Kahurangi National Park te verblijven.

Hier heb ik voor gekozen omdat ik zo de perfecte rust kon vinden voordat ik weer terug zou keren naar Nederland.

Geef een reactie