Blog

Hoe veel freedom geniet jij tijdens een feestje?

Je hebt vast wel eens een keer van lachgas gehoord. Dit goedje is toch wel erg bekend onder de jongeren in ons land. Veel jongeren zuigen in het weekend wel een paar ballonnetjes leeg. Dat mensen dit doen is niet zo raar, het is namelijk zo dat er bij normaal gebruik erg weinig nadelen of bijwerkingen zitten aan het nuttigen van lachgas. Misschien wil jij ook wel lachgas kopen maar weet je niet precies wat het nu eigenlijk doet. In dit artikel laten we alles zien wat jij moet weten voordat je dat doet.

Waar komt het gebruik vandaan?

Lachgas is toch wel een bijzonder soort gas. Van oorsprong werd het gas in de medische wereld gebruikt om mensen te verdoven. Denk bijvoorbeeld aan een tandarts bezoekje of aan een kleine operatie. Echter kwam men er al snel achter dat je het ook zo kunt gebruiken om er voor een zeer korte periode high van te worden. Voorheen kon men alleen maar het medische gas gebruiken, alleen na een tijdje begonnen de mensen ook de patronen van de slagroomspuit te inhaleren. Dit bleek namelijk hetzelfde soort gas te zijn.

Hoe lang duur het dan?

De ‘high’ van lachgas is maar van heel korte duur. Het is zo kort dat je in de meeste gevallen na een minuut al weer nuchter bent. Dit maakt het dan ook een soort drugs die op feestjes echt ontzettend populair is, niet iedereen heeft zin om voor een lange periode van de kaart te zijn. Wanneer je het gebruikt zal je even licht in je hoofd worden, de ledematen voelen een beetje slap en alles lijkt net even wat trager te gaan. Mensen vergelijken het ook wel eens met een kort dronken gevoel.

Pas op met combinaties

Het is niet handig om lachgas te combineren met andere soorten middelen als drugs en alcohol. Door deze combinatie kan het namelijk zijn dat het allemaal even te veel voor je zal worden, hier zit je natuurlijk niet echt op te wachten. Houd het dus een beetje rustig als je dit inderdaad gaat gebruiken. Het gas is vooralsnog helemaal legaal in ons land. Het is dan ook leuk om het een keer te proberen, pas alleen een beetje op met de hoeveelheid maar dit spreekt uiteraard voor zich.

Voor meer informatie over deze producten kun je onderzoek doen bij diverse webshops. Laat je altijd goed voorlichten voordat je een product als deze gebruikt.

Laat een antwoord achter