daily paper
Blog

Nazomer vakanties: Surfvakantie

Terwijl veel mensen vol van de huidige zomer aan het genieten zijn in Spanje zitten andere mensen helaas thuis. Sommigen mensen kunnen niet op vakantie vanwege werk of budget. Weer anderen hebben er gewoon niet aan gedacht dit jaar een vakantie te boeken. Tegelijkertijd zijn er ook mensen die de vakantie bewaren, namelijk voor een periode wanneer veel minder mensen op vakantie gaan. Namelijk de herfst. De nazomer en herfst zijn niet alleen fantastische perioden om op vakantie te gaan omdat de vluchten en het verblijf veel goedkoper zijn. Het is namelijk ideaal voor de sportieve surfers onder ons.

Surfen in Europa

Wanneer we het over surfen hebben denken veel mensen aan tropische landen zoals Bali en Hawaï. Maar in werkelijkheid zijn een aantal van de beste surfspots in de wereld in werkelijkheid in Europa te vinden. De reden dat dit minder bekend is komt doordat de golven vooral in de herfst verschijnen. Nederland zou ook een goed surfland zijn als het niet kwam doordat Engeland aan de overkant ligt. De beste golven ontstaan namelijk wanneer stormen op de Atlantische oceaan golven creëren die in de dagen erna bij de kust aankomen. Wanneer het stormt voor op de Noordzee zal het ook stormen bij de kust waardoor de golven niet zo goed zijn.

Daarom kunnen Nederlandse surfers het beste op vakantie gaan naar Frankrijk of Portugal in de maanden tussen september en november. Je kunt dan fantastisch surfen. Neem wel comfortabele warme kleding mee. Daily paper bijvoorbeeld maakt fantastisch fijne en sportieve joggingbroeken. Het kan in de herfst namelijk best koud zijn in Frankrijk. Desondanks is het voordeel dat de zee nog heerlijk opgewarmd is door de zomer. Daardoor is surfen in de herfst erg prettig. Je kunt met een wetsuit heerlijk warm zijn in het water.

Beginnende en gevorderde surfers

In principe kan iedereen op surfvakantie gaan in de herfst onafhankelijk van het niveau. Beginners kunnen namelijk prima in de branding oefenen terwijl de gevorderde surfers de grote golven achter de branding nemen. Houd er wel rekening mee dat er een paar locaties in Portugal zijn waar de golven echt gigantisch hoog worden. Zo is in Portugal de plek waar de hoogste golven ooit gesurft zijn. Hier wil je absoluut niet als beginner surfen. Surfen is een fantastische sport. Het heeft vele positieve invloed op de gezondheid en wordt zelfs als meditatieoefening gebruikt. Daarom is een surfvakantie misschien de beste optie voor de nazomer en herfst.

 

Geef een reactie