fietsverhuur texel
Blog

Ontspannen fietsen met fietsverhuur Texel

Denk je aan Texel, dan denk je aan vakantie, strand, zeelucht, schapen en natuurlijk fietsen! Texel is het fietseiland bij uitstek. Met maar liefst 140 kilometer aan fietspaden beschikt Texel over meer dan genoeg mogelijkheden om het eiland per fiets te verkennen. Het fietsknooppuntennetwerk op Texel kreeg dan ook 4 sterren van het Landelijk Fietsplatform!

Fietsverhuur Texel

Ga je naar Texel, dan heb je twee keuzes: zelf je fiets meebrengen, of een fiets huren. Beiden hebben hun voordelen. Maar als je op vakantie in het teken van ontspannen staat, waarom zal je dan moeilijk doen om zelf je fietsen mee te brengen? Wie zonder zorgen wil fietsen, haalt een fiets bij fietsverhuur Texel. Zeker wanneer je van tevoren online reserveert, dan staan de fietsen voor je klaar!

Fietsen van fietsverhuur Texel zijn goed onderhouden, waardoor ze soepel fietsen. Wie voor extra gemak gaat, neemt een elektrische fiets. Hiermee heb je altijd het gevoel wan wind in de rug. En dat is op Texel erg aangenaam, want op het eiland waait het immers altijd! Elektrische fietsen van Fietsverhuur Texel beschikken over een accu met voldoende capaciteit om in één dag het hele eiland rond te fietsen. Blijf je langer op Texel? Dan ontvang je een gratis oplader bij de fiets, zodat je ’s avonds in je hotel of huisje de accu weer kunt opladen. Zo kan je de volgende dag weer vol energie op pad!

De leukste fietsroutes op Texel

Als je gaat fietsen op Texel dan zijn er ontzettend veel leuke fietsroutes te vinden. Het gemakkelijkste is om de fietsknooppunten routes te fietsen, dan zie je praktisch het hele eiland. Onderweg tref je op de grote kruispunten de bekende ANWB paddenstoelen, waar de fietsroutes mee aangegeven worden.

Huur je slechts één of twee dagen een fiets bij Fietsverhuur Texel? Dan hebben we een aantal leuke fietsroutes voor je uitgezocht. De leukste route loopt via de oostkant van het eiland. Je fietst dan via de Waddendijk naar het noorden, richting de vuurtoren in De Cocksdorp. Onderweg heb je een schitterend uitzicht op de Waddenzee, het grootste natuurgebied in Nederland. De Waddenzee staat sinds 2009 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Met laag water heb je een grote kans op het zien van zeehonden, die op droogvallende zandbanken uitrusten. Een verrekijker mag je daarom zeker niet vergeten.

Daarnaast is het Waalenburgerdijkje tussen Den Burg en De Koog een echte must-see als je gaat fietsen op Texel. Dit is één van de mooiste landweggetjes die het eiland kent. En natuurlijk mag je de route naar de duinen niet vergeten!

Geef een reactie