Blog

Door wie kun je een PU gietvloer laten leggen?

Door wie kun je een PU gietvloer laten leggen?

PU gietvloeren zijn tegenwoordig steeds meer in trek. Het proces om een dergelijke gietvloer aan te leggen kost echter flink wat geld. Dit komt door de vele uren die in de voorbereiding en de afwerking van de PU Gietvloeren zitten. Het aanleggen van deze vloer zelf is moeiteloos. Schakel je iemand in om een PU gietvloer te laten leggen? Of steek je liever de handen uit de mouwen en pak je het werk zelf op? We bespreken hieronder de mogelijkheden.

Zelf klussen

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan kun jij er voor kiezen om de PU gietvloer zelf aan te leggen. Op deze manier bespaar je kosten om een specialist in te huren. Een goede voorbereiding is het halve werk. Werk daarom nauwkeurig en stapsgewijs voor het perfecte eindresultaat. 

Verder is het belangrijk om de juiste materialen in handen te hebben waarmee je snel en goed aan de slag kunt. Denk hierbij aan beschermende kleding, handschoenen, een veiligheidsbril, een plakspaan, vloerwisser, spiraalmenger, vloerschuurmachine, boormachine, karton, primer, viltglijders, etc. 

Tenslotte kun je ook gebruik maken van instructievideo’s om zelf aan de slag te gaan met het aanbrengen van een PU gietvloer. Kijken naar een specialist die het voordoet is natuurlijk makkelijker te volgen dan een uitgebreide handleiding. 

Uitbesteden

Je heb natuurlijk ook de optie om een PU gietvloer te laten leggen door een specialist. Het voordeel hiervan is dat het je veel tijd en moeite bespaart, aangezien de specialist zelf de kennis en kunde in huis heeft om succes te boeken.

Aan het begin van het gehele proces wordt er informatie verschaft en inzicht gegeven in de mogelijkheden om zo tot een goed advies te komen. Hierna wordt een offerte opgemaakt en na alle administratieve handelingen kan er een datum worden geprikt om aan de slag te gaan met jouw PU gietvloer! Zelfs na het aanleggen van de vloer kun je rekenen op tips en tricks van de specialist.

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het kiezen van de perfecte specialist zijn; prijs-kwaliteitverhouding, garantie, service en ervaring. Houd er wel rekening mee dat er bijkomende kosten gerekend kunnen worden voor allerlei extra opties die de specialist kan aanbieden.

Mijn ervaring met het laten leggen van een PU gietvloer

Sinds het aanleggen van de nieuwe vloer in mijn woning, heb ik nooit problemen gehad met de vloer. Het is gemakkelijk te onderhouden en past perfect bij het interieur. Daarom raad ik de vloeren en specialisten van PU Gietvloer zeker aan!

Laat een antwoord achter