Blog

Klachten verhelpen voordat je op reis gaat

Heb je binnenkort een reis op de planning staan en heb je last van pijnklachten in je been? Dan is het een grote kans dat je last hebt van je ischias. Om ervoor te zorgen dat je pijnvrij op reis kunt, is het zaak om er een fysiotherapeut naar te laten kijken. In deze blog komen de symptomen van de ischias aan bod en hoe deze symptomen worden behandeld. Lees snel verder!

Ischias klachten: wat houden ze in?

Voel je continue in uitstralende pijn in je been? Grote kans dat dat de ischias is. De fysiotherapeuten van fysiotherapie in Hilversum hebben deze klacht al vaak voorbij zien komen. Door hun kennis over de ischiaszenuw weten ze hoe je de bijbehorende klachten moet behandelen. Zo wordt er eerst bekeken welke symptomen je hebt. Bij een beknelling van de ischiaszenuw horen klachten in de lage rug en je voelt meestal ook een uitstralende pijn richting je been of voeten. Op basis van deze symptomen wordt de diagnose door een fysiotherapeut gesteld.

Oorzaken van ischias klachten

Je kunt een ischias blessure op verschillende manier oplopen. Meestal is de oorzaak overbelasting van spieren in de onderrug of de bil. Doordat deze spieren worden overbelast zijn kan het zo zijn dat de ischias zenuw wordt geblokkeerd. Als je dan ook niet zoveel beweegt kunnen andere spieren in de kramp schieten waardoor je nog meer klachten ervaart. Gelukkig is het wel mogelijk om deze klachten te behandelen. Zeker als je op reis gaat wilt gaan is het van belang om de klachten voor die tijd te behandelen. Anders kun je tijdens de reis alleen maar meer last krijgen van de pijnklachten aangezien andere spieren dan gaan verkrampen.

Hoe ziet de behandeling van de ischias zenuw eruit?

Zodra spieren in de kramp schieten heeft dit een negatieve invloed op het algehele herstel van de blessure. Daarom is het allereerst belangrijk om alle andere spieren uit de krampmodus te krijgen. Dit gebeurt meestal door speciale behandeltechnieken toe te passen die als doel hebben om weer bloed in de spieren te pompen. Op die manier zul je al snel ervaren dat je gewricht soepeler aanvoelt. Zodra je dit ervaart wordt er doorgegaan met de behandeling en zul je gaan trainen op spierkracht. Door specifiek de ischias te trainen zorg je er voor dat je lichaam meer aan kan. Daarna is het de volgende stap om ook in het dagelijks leven het geleerde toe te passen.

Geef een reactie