Busje huren in Amsterdam
Blog

Busje huren in Amsterdam om op reis te gaan

Stel, je gaat op reis met een groep vrienden, vanuit Amsterdam. Jullie willen eigenlijk niet meerdere auto’s meenemen, want dat kost allemaal extra benzine en moeite. Toch wil je dan het hele gezelschap meenemen. Daar heb ik een idee voor: een busje huren in Amsterdam. Je kunt namelijk persoonsbussen huren die groot genoeg zijn voor alle mensen, maar niet zo groot dat het weer touringcars zijn. Let wel bij een busje huren in Amsterdam op het onderstaande.

Is het busje kilometervrij?

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij een busje huren in Amsterdam als je op reis gaat. Als de bus kilometervrij is, betekent dat dat je er zo ver mee mag rijden als je zelf wilt. Je betaalt alleen de dagprijs of weekprijs voor het daadwerkelijke huren van het busje, en je eigen benzine. Sommige busverhuurders rekenen al na 100 kilometer een bepaalde kilometerheffing. Let dus goed op de kleine letters bij je verhuurder. Ook kan het zijn dat je bij sommige verhuurders een toeslag betaalt als je over de Nederlandse grens heen gaat. Bij anderen is dat weer niet zo, als je maar binnen Europa blijft en het busje weer inlevert aan het einde.

Grootte en merk van het busje

Het is het handigst om precies te berekenen hoeveel mensenruimte en baggageruimte je nodig hebt voor je busje huren in Amsterdam. Als je namelijk een busje neemt dat veel groter is dan de ruimte die je nodig hebt, is dat zonde van je geld. Hoe kleiner het busje, hoe goedkoper natuurlijk. Ook zijn er verschillende merken bij verschillende verhuurders. De meest gangbare busjes zijn Mercedes of Volkswagen. Alles daarbuiten is eigenlijk al van mindere kwaliteit, of minder betrouwbaar in ieder geval. Ga dus op zoek naar een busje huren in Amsterdam met de juiste grootte en het juiste merk.

Busje huren in Amsterdam niet alleen voor reizen

Het is natuurlijk ideaal om een busje te huren in Amsterdam voor het op reis gaan. Echter kun je ook een busje huren in Amsterdam voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van pakketjes voor je werk als het eigen werkbusje kapot is. Of een verhuizing regelen met een busje. Ook kun je nieuw meubilair verplaatsen in zo’n ding. Of als je gewoon houdt van grote voertuigen, dan kun je ook een busje huren in Amsterdam. In ieder geval zijn er genoeg doeleinden om er een te huren. Voor ieder wat wils!

Geef een reactie